Joan Biarnés

Biografia

Joan Biarnés i Jornet neix a Barcelona, el 29 de juliol de 1909 i mor a Terrassa, el 19 d’abril de 1969, a l’edat de 59 anys.

Els seus pares es van instal•lar a Barcelona procedents d’Ascó (Ribera d'Ebre), i van tenir 5 fills, tot nens. Joan va treballar de calderer els primers anys de Joventut a Barcelona, i de seguida va destacar per la seva curiositat i sensibilitat artística, li agradava la fotografia, la poesia, la natura i la música.

Es traslladen a Terrassa on hi tenien família, al carrer Pitàgores, 29 i entrà a treballar a la Mina Pública d’Aigües de Terrassa de cobrador. L’octubre de 1934 es casa amb Roser Florensa i Muntané i van tenir dues filles, la Joana i la Montserrat.

Mai va tenir estudi fotogràfic propi, però a casa seva al carrer Pitàgores ho podia semblar, ja que allà tenia instal•lat un laboratori i rebel•lava les fotografies.

Va participar a la Guerra Civil (1936-1939) on un fatídic accident el deixà cec d’un ull. Fet que no perjudicarà la seva brillant carrera com a fotògraf.

Era un gran apassionat de l’esport en general i de les carreres ciclistes en particular. La seva visió periodística a l’hora de captar les imatges era molt especial i tenia una gran cura en l‘enquadrament de les imatges.

Mor, sobtadament el 1969. I se li atorga de forma pòstuma la Medalla de plata al mèrit esportiu de la ciutat de Terrassa.